Søtpotetchips til lørdagssnacks! Søtpotet er èn av mange superfoods som kroppen blir glad av! Blant annet inneholder den mye kalsium, har anti-inflammatoriske egenskaper og er ekstremt rik på Vitamin A! Test vår digge oppskrift på søtpotetchips.

Du trenger:
1-2 søtpoter
1 creme fraiche lett
1 stk hvitløk
Frisk kruspersille urte

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 200 gC
Skrubb søtpotetene og skjær dem i tynne skiver
Kle et stekebrett med bakepapir og legg skivene utover enkeltvis på stekebrettet.
Pensle skivene med olje og strø litt krydder over dem. Krydder etter ønske- her brukt chilikrydder-salt-ferske urter.
Stekes i 10-12 minutter, ta ut stekebrettet, snu skivene og krydre på den andre siden.
Sett brettet tilbake i ovnen og stek i nye 10-12 minutter. Steketiden varierer ut ifra tykkelsen på skivene.
Chipsene er ferdige når midten er myk og gylden brun, og kantene er sprø. Ha chipsene over i en skål og server mens de er varme.

Rømmedip:

Finhakk urtene og hvitløk og bland alle ingrediensene sammen med creme fraiche.

Enjoy