w

Sjokolade- og daddelkuler

Dadler kan brukes til så mangt - og gir en søt smak sammen med en klissete, god konsistens på bakverk. Denne gangen har vi brukt de til å lage deilige sjokoladekuler. Med dadler i oppskriften trenger du lite annen søtning, og du kan eksperimentere med ulike typer kuler på egen hånd!

10.07.201817:13 Admin
Sjokolade- og daddelkuler

Å lage saftige sjokoladekuler, kan være en litt klissete affære - men det er disse absolutt verdt! Denne oppskriften gir 15-16 små kuler.


Du trenger: 

  • 4-5 dadler
  • 3 ss fibersirup (eller honning)
  • 30 g smør (du kan også bruke kokosolje)
  • 1/2 scoop Instant Oat
  • 5-6 ss havregryn (valgfri type)
  • 3-4 ss kaffe (kan sløyfes eller justeres etter egen smak)
  • 2 ss kakaopulver
  • En klype havsalt
  • Litt vann om nødvendig 

Slik gjør du: 

  1. Smelt smøret og la det avkjøle seg
  2. Kjør dadler, fibersirup og smør i en foodprocessor
  3. Tilsett kaffe, kakao, Instant Oat og salt og kjør videre
  4. Legg blandingen over i en bolle og rør inn havregryn med skje eller slikkepott 
  5. Rull ut kuler og rull de i for eksempel nøtter, kokos eller lignende
  6. Sett i kjøleskapet i alt fra 1-2 timer og mer

Leverandører

Boostbox på Instagram