w

Hummus med speltlompechips

Skikkelig sunt og skikkelig digg på en gang? Yes, det går an! Vi har blitt så glad i hummus - både som dipp, men også som tilbehør til middag! Har du ikke prøvd dette før, så er det på tide :-) Enkelt, næringsrikt og perfekt å servere når du får besøk.

17.07.201811:06 Admin
Hummus

Kikerter er svært næringsrike, og byr blant annet på jern, fosfor og magnesium som er viktig for flere funksjoner i kroppen. Mulighetene er mange med denne belgfrukten, men en av våre favoritter er en god hummus med sprø chips. 

Du trenger: 

  • 1 boks kikerter (ofte 2-300 g)
  • 1 ts salt
  • 1 ts tahini 
  • 1/2-1 fedd hvitløk (eller hvitløkspulver)
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1 ts sitronsaft 
  • Litt vann 
  • 2-3 ss olivenolje

Slik gjør du: 

  1. Renn av kikertene i et dørslag 
  2. Kjør kikertene i en stavmikser sammen med resten av ingrediensene
  3. Spe på med vann og olje til ønsket konsistens 

Speltlompechips 

I ukedagene kan det lønne seg å lage litt sunnere chips, hvis man ønsker. Speltlompechips smaker supergodt, og du kan bruke akkurat det krydderet du selv ønsker. Varier litt fra gang til gang og prøv deg frem!

Du trenger: 

  • 3-4 lomper
  • Salt, pepper og valgfritt krydder 

Slik gjør du:

  1. Kutt opp lompene med et pizzahjul så du får 8 trekanter av hver lompe
  2. Legg trekantene ut på et stekebrett og krydre med det du ønsker å bruke
  3. Forslag til krydder: Oregano, hvitløk, chili, paprika, tacokrydder
  4. Stek på 200 grader (over- og undervarme) i ca. 10 min. NB: Følg godt med, så de ikke brenner seg!

Leverandører

Boostbox på Instagram