w

Glutenfrie hamburgerbrød

Grillsesongen har startet for mange, og det er jo bare så deilig med varmere temperaturer og middager ute! Og hva er vel bedre enn hjemmelagde hamburgere? Det kan gjøres både sunt og godt Det er mange som ikke tåler gluten, og det har vi tatt høyde for i denne oppskriften. Beregn god tid på oppskriften, da den trenger å heve, men til gjengjeld får du utrolig gode hamburgerbrød! Disse kan du også bruke som rundstykker og lage deg en skikkelig god niste til jobb, skole eller etter trening.

29.04.201819:27 Admin
Glutenfrie hamburgerbrød

Du trenger: 

  • 2.5 dl lett melk
  • 25 g smeltet smør 
  • 25 g fersk gjær eller en halv pose tørrgjær
  • 1 ss fiberhusk
  • 1/2 ts salt
  • 250 g glutenfri lys (eller grov) melblanding
  • Havsalt og sesamfrø til toppen

Fremgangsmåte: 

  1. Smelt smøret og tilsett så melken. Denne blandingen skal nå en temperatur på ca. 37 grader
  2. Bland smør- og melkeblandingen med gjær og kjør i kjøkkenmaskin på rolig hastighet
  3. Tilsett fiberhusk og la blandingen heve i 5-10 minutter
  4. Når blandingen har svellet, tilsetter du mel og salt og elter deigen godt sammen. La gjerne kjøkkenmaskinen gå i 5-10 minutter
  5. La deigen heve i 40-50 minutter
  6. Elt deigen ut på benken og del opp i 4 like store deler
  7. Etterhev i 30 minutter
  8. Stek på 225 grader i 15- 20 minutter

Leverandører

Boostbox på Instagram