w

Slik lager du regnbue crêpes

Pannekaker eller crêpes har fått økt popularitet i treningsmiljøet etter proteinrike pannekaker kom på banen. For å få en fargerik twist på frokosten eller Instagramkontoen din kan du lage vakre regnbuecrêpes! Bruk din egen favorittoppskrift om du vil, denne oppskriften her er laget helt uten melk og gluten.

10.05.201820:18 Admin

Her får du en superenkel crêpes oppskrift laget av bokhvetemel som har et høyt innhold av protein og aminosyren lysin. I tillegg inneholder bokhvete mye organisk bundet kalsiumjernkaliummagnesiumsilisium, kostfiber og fluor! 

Bokhvete er et lett fordøyelig og velegnet som diettmat, og inneholder som nevnt ikke gluten. Ønsker du å kaloriberegne maten din inneholder 100 gram bokhvetemel 12 gram protein og 370 kalorier. 

Du trenger: 
  • 5 dl valgfri melk, quinoa, soya, mandel, kokos etc)
  • 3 egg
  • 50 g melkefritt smør eller olje
  • 5 dl bokhvetemel
  • En kork med rom (kan sløyfes)
  • En klype salt

For å få mere smak i røren kan du tilsette kardemomme, vanilje eller siruper.


Slik gjør du:

Visp eggene med smøret/oljen og halvparten av melken.

Rør inn bokhvete til det blir en tykk røre. Spe med melken til den er passe tynn. Så her velger du selv om du ønsker tykkereamerikanske pannekaker eller tynn røre til franske crepes. 

Du kan godt lage oppskriften uten olje eller smør, men pass da på å ha litt i panna under stekingen. Vi har stekt med Cooking Spray som vi sendte ut til dere i November BoostBoxen.

Etter du har laget røren deler du den i 5-7 mindre boller og tilsetter konditorfarge etter ønske. Du kan og forsøke deg frem med rødbetepulver, Zero dråpene du fikk i Mars BoostBoxen eller kan skje du har noen andre ideer. Stek og dekorer ;) Som du ser på bildet klarte vi ikke hele regnbuen, men det ble en fin og god kake uansett. Mellom pannekakene smurte vi melkefri kremda denne skulle spises av en allergiker ;) 

Leverandører

Boostbox på Instagram