w

Kjempegode mage – og allergivennlige sjokolademuffins!

Disse sunne og proteinrike sjokolademuffinsene er laget med bløtlagt havregryn og linfrø som bedrer næringsopptak og støtter fordøyelse. Muffinsene er proppfulle av langsomme karbohydrater, sunne fettsyrer og proteiner og kan nytes når som helst i løpet av dagen Perfekt til å ta med på jobb/skole som et sunt mellommåltid. Dette er en grunnoppskrift helt uten gluten og melk, men du må gjerne justere den etter dine behov og hva du har tilgjengelig.

13.04.201820:40 Admin

Du trenger:

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl linfrø
  • 3 dl vann
  • 2 egg
  • 2 scoops proteinpulver (50 g)
  • 1-2 ss kakaopulver
  • 2 ts bakepulver
  • 2 - 4 ss sukrin
  • Steviadråper

Fremgangsmåte:

  1. Bløtlegg 2 dl havregryn og 1 dl linfrø i 3 dl vann i minst 1 time før du rører inn resten av ingrediensene.
  2. Bland alle ingrediensene godt sammen og tilsett søtning etter smak. Mengden søtning er avhengig av av hvor søtt proteinpulveret ditt er og hva du foretrekker.
  3. Fyll små muffinsformer ¾ fulle og stek på 180 grader i 10-15 min.

Tips:

  • Jeg brukte et veganske poteinpulver som er gluten – og laktosefritt. Velg et proteinpulver du liker/tåler med gode bakeegenskaper.
  • Proteinpulver kan erstattes med annen tørrvare. Da anbefaler jeg å tilsette litt ekstra kakao og søtning for skikkelig sjokoladesmak.
  • Topp gjerne muffinsene med en god glasur eller fyll de med bær, sjokoladebiter eller andre godsaker.

Vel bekomme!

Skrevet av Tonje Meinstad Aaserud,
Personlig trener og kostholdsveileder.
(Instagram: pt_tonjemeinstad)

Leverandører

Boostbox på Instagram