w

De beste Chiapuddingene!

Har får du Silje og Marion sine chiapudding favoritter! Chiapudding er utrolig enkelt å lage og i chiafrø får du vitaminer, mineraler, proteiner og 20 aminosyrer, Omega3, antioksidanter og fiber! Kan det ble bedre? Kun 2 ss chiafrø (25g) gir et vesentlig bidrag til dagsbehovet av de ulike næringsstoffene, og mer enn 100% for Omega3. 

01.02.201814:16 Admin

Marions favoritter: 


Marions favoritter: (@marion.aavik)

Siden jeg ikke tåler melk lager jeg alltid uten melkeprodukter. Synes også puddingen blir kvalmende om det er FOR mye kokosmelk. Derfor deler jeg 50/50 på soyamelk og kokosmelk. Denne grunnoppskriften digger jeg: 


Ren og søt med vanilje:

  • 1 dl soyamelk
  • 1 dl kokosmelk
  • 3 ss Chiafrø
  • 1-2 ss sukrinmelis
  • 1 ss sukrilett/sukrin
  • 2 klyper vaniljepulver

Bland kokosmelk og soyamelk i en bolle. Tilsett så sukrinmelis, sukrin, chiafrø og vaniljepulver. Hell i ønsket glass. Sett i kjøleskap over natten med et lokk eller plastfolie over.

Jeg elsker å toppe med bringebær og blåbær! Den smaker også himmelsk med jordbærsaus på. Bruk for eksempel Less calories Jordbær saus som kom i Januar SnackBoxen fra proteteinfabrikken.no.

Sunt med sjokolade!

Dersom jeg er i det sjokoladefysne hjørnet blander jeg inn ca 1 ss av raw kakaopulver i chiapuddingen som skal stå over natten. Det smaker vanvittig godt! Da pynter jeg ofte med biter av sunn sjokolade/barer/kakaonibs. Kanskje også litt Zero topping sjokoladesaus. I denne oppskriften brukte jeg ChiaX Superfrø fra Supervital. 

Siljes favoritter: 

Silje finner du på både BoostBox og @siljuzz sin Snapchat samt på hennes instagram @siljesmatogtrening

  • 2 dl kokosmelk
  • 3 ss chiafrø
  • 1 ts sukrin
  • 1/2 scoop proteinpulver av valgfri smak (Kan sløyfes - da blandes bare alle andre ingredienser godt sammen i en bolle)

Bland proteinpulver og kokosmelk godt sammen med en shaker. Hell i en bolle og tilsett sukrin og chiafrø. Legg grøten i et tett glass/en tett boks eller i en skål med plast over og la stå i kjøleskapet i minst 6 timer eller over natten.


Rør sammen alle ingredienser og smak til med kanel. Legg grøten i et tett glass/en tett boks eller i en skål med plast over. La stå over natten i kjøleskap eller mindre 6 timer. Om du ønsker litt mykere konsistens på grøten, kan du røre inn litt ekstra yoghurt når du skal spise den. 

Med kakao og bær

  •  3-4 ss chiafrø2 ss linfrø eller hempfrø
  • 1 dl vaniljekesam
  • 1 dl mandelmelk eller lettmelk
  • 0.5 ts kanel/kardemomme
  • En neve blåbær/bringebær/jordbær/mango
  • En klype salt 

Og her har du enda litt mere info om Chiafrø: 

Energi 1924 kJ / 481 kcalNæringsinnhold per 100 gram:

Protein 22,2 g
Karbohydrater 40,3 g
Fett 30,9 g
 - hvorav Omega-3 (ALA) 18,6 g
Kostfiber 34,4 g
Salt 0,2 mg (naturlig innhold, ikke tilsatt)
B1 vitamin 0,6 mg
B2 vitamin 0,2 mg
B3 vitamin 8,8 mg
Folsore 48,5 mcg
Kalsium 569,8 mg
Magnesium 334,5 mg
Mangan 3,8 mg
Sink 5,7 mg
Kobber 1,7 mg
Kalium 653 mg
Jern 7,7 mg
Selen 55,2 mcg

ChiaX® inneholder:

 8 x mer omega-3 enn laks
 6 x mer kalsium enn helmelk
 15 x mer magnesium enn brokkoli
 3 x mer jern enn spinat
 25% mer kostfiber enn linfrø
 30% mer antioksidanter enn blåbær
 50% mer folat enn asparges

 

Marion

Leverandører

Boostbox på Instagram