w

Sunn kosemat: Spaghetti og kjøttsaus

Spaghetti og kjøttsaus er hva jeg definerer som ”comfort food”. Varme gode smaker som passer spesielt godt på kalde, grå dager. Den klassiske varianten laget med lys pasta, kjøttdeig og kjøpesaus tilsatt ekstra sukker gir kroppen lite av de næringsstoffene den trenger for å fungere optimalt og er ikke noe man bør spise mest av. Heldigvis er det små grep som skal til for å gjøre dette til en sunn, næringsrik og ikke minst smakfull matrett proppet full av antioksidanter.

26.04.201815:09 Admin

Dette trenger du (4 porsjoner):

  • Valgfri pasta
  • 400 g karbonadedeig (eventuelt kyllingkjøttdeig)
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 liten gul løk
  • 1- 2 gulrøtter
  • 2 ss tomatpure
  • 1 ss oregano
  • Salt og pepper
  • Olivenolje
  • Valgfritt: soltørkede tomater og revet ost (parmesan), gresskarkjerner

Slik gjør du:

  1. Bruk en stekepanne med høy kant eller en kjele. Finhakk løk og hvitløk og surr i olivenolje på middels varme til den blir mør (ca. 5 min).
  2. Brun karbonadedeigen sammen med løken og tilsett tomatpure, raspet gulrøtter, hakkede tomater og krydder. Rør godt og la småkoke i 10-30 min (jo lengre, jo bedre!).
  3. Kok pasta som anvist på pakken. Hell kjøttsausen over pastaen og server med litt revet ost på toppen.

Tips!

  • Bruk den pastaen du foretrekker. Velg gjerne fullkornspasta, grønnsakspasta, glutenfri om nødvendig eller bruk spiraliserte grønnsaker (for eksempel squashgetti).
  • Karbonadedeig kan erstattes med annet magert kjøtt, for eksempel kyllingkjøttdeig, eller vegetariansk/vegansk kjøtterstatning.
  • Jeg elsker å tilsette soltørket tomater og gresskarkjerner for ekstra smak og crunch.

 

Skrevet av Tonje Meinstad Aaserud,
Personlig trener og kostholdsveileder.
(instagram @pt_tonjemeinstad)

 

Leverandører

Boostbox på Instagram