w

Lussekatter hører Desember til og denne oppskriften gir deg lussekatter som er litt sunnere enn vanlige. Unn deg selv deilige og luftige lussekatter som er både sukker- og glutenfrie.

13.12.201710:36 Admin

Dersom du heller ikke tåler laktose, kan du velge en laktosefri variant av både melk og kesam. 

Til deigen trenger du: 

3 dl kesam
3 dl varmt vann
0.5 dl lettmelk
50 g tørrgjær 
1 egg
100 g sukrin 
2 ts kardemomme
2 ts kanel
1 ts gurkemeie 
70 g jyttemel 
 2 ss fiberhusk
6 ss meierismør smeltet
500 g glutenfritt mel (lyst)

 

Fremgangsmåte: Rør kesam godt sammen med det varme vannet. Etter dette tilsetter du fiberhusk og jyttemel. Nå kan du la kjøkkenmaskinen gå i ca. 5 minutter. Smelt smøret og tilsett gjær, egg, mel, sukrin, melk, salt, kardemomme, kanel og gurkemeie (eller safran om du har). Elt deigen godt og la heve i ca. 45 minutter på et lunt sted. Sett ovnen på 225 grader og trill ut deigen med olje på hendene. Om du bruker litt jyttemel på benken setter ikke deigen seg fast. sette seg fast - deigen blir litt klissete, som det ofte blir med glutenfri bakst.

Lag pølser av deigen og form ut til lussekatter. Legg på et bakebrett og la heve ytterligere 15-20 minutter med plast over. Deretter pensler du lussekattene med 1 pisket egg, pynter med rosiner og setter i midten av ovnen i 12-15 minutter.

Avkjøl på rist og nyt de lunkne, gjerne med melis blandet med vann - eller en lettere versjon: Bland lett smøreost sammen med noen skjeer sukrinmelis. Kjempegodt! 

Oppskriften fikk du av @siljesmatogtrening som styrer BoostBox sin snapChat.

Leverandører

Boostbox på Instagram