w

Salte karameller med sjokoladetrekk - uten sukker, gluten og egg.

Disse!! De må dere bare teste. De er så gode at de er litt skumle å ha liggende. Men gjør som meg, skjær de i biter og legg i fryseren. Da kan det hende du glemmer de litt av, og de varer lengre ;)

De smaker dessuten best rett fra fryseren.

23.01.201722:05 Beate Rosvoll

Inspirasjon til karamellen er hentet fra Fitfocuse sine twixsjokolader som også smaker skikkelig godt!

Du trenger:

  • 2,5 dl fløte - her brukte jeg laktosefri
  • 1-2 "dæsjer" fibersirup gold
  • Litt sukrin gold
  • En god klype havsalt
  • 2 ss smør + litt smør til toppingen
  • 1 plate 70 prosent sjokolade

Ha fløte, smør og fibersirup i en kjele. Kok opp og tilsett litt sukrin gold og salt. Kok deretter til væsken reduseres og du til slutt får en karamellkonsistens. Hvor lang tid det tar? Det varierer. Noen ganger bruker jeg 20 minutt på det. Andre ganger mer.

Ha det i ei form med bakepapir i bunnen og sett i fryser eller kjøleskap. Nå karamellen har satt seg kan du topp det hele med mørk sjokolade som du har smeltet sammen med litt smør. Nam!!

Leverandører

Boostbox på Instagram