w

Fullkroppsprogram med minibands

Vi gir deg svaret på hvordan du kan styrke hele kroppen med strikken fra mai boxen!

26.05.201820:38 Admin

I dette treningsprogrammet finner du hele 8 øvelser du kan gjøre med minibands. Du velger selv hvor mange du gjennomfører i en økt. Med strikken fra Abilica kan du få trent hele kroppen, og kanskje det beste av alt: Du kan sole deg ute i hagen samtidig som du får styrket flere muskelgrupper. Ikke minst tar den opp minimalt med plass i kofferten når du skal på ferie. En perfekt løsning, spør du oss!

Et forslag til hvordan du kan gjøre det er å utføre 3 sett med 8-12 repetisjoner av en øvelse, før du tar en kort pause og går videre til neste. En annen måte du kan gjøre det på, er å kjøre sirkeltrening hvor du utfører 1 sett av en øvelse med for eksempel 8-10 repetisjoner, bytter øvelse og gjør det samme og bytter igjen. Når du er gjennom alle øvelsene, kan du gå i gang med ny sirkel.

Vi håper du er klar for mange gode økter i sommer! Tagg oss gjerne om du tester det ut: BoostBoxno på Instagram :)Øvelse 1

Knebøy

Plasser strikken rundt knærne og stell deg med brede ben. Utfør øvelsen ved å sette deg ned som på en stol – du kan også bruke en benk eller lignende. Hold gjerne hendene samlet foran deg for stødighet. Når du kommer opp i startposisjon kan du legge på et hopp for økt effekt av øvelsen. 

Øvelse 2

Stående en arms roing

Ha lett bøy i knærne og forsøk å holde ryggen rett. Fra startposisjon trekker du armen og strikken mot deg, helt inntil kroppen. Her jobber du med rygg, skulder og arm.Plasser strikken under den ene foten og ta tak i den med motsatt hånd. 

Øvelse 3

Triceps extension

Hold strikken bak på ryggen med den ene hånden som anvist på bildet. Ta den andre hånden over og bak hodet og grip tak i strikken. Selve øvelsen utfører du ved å trekke den ene armen rett opp over hodet. Her skal du kjenne det i triceps, altså på baksiden av overarmen.


Øvelse 4

Markløft 

Stell deg med ganske tette ben og ha strikken under begge bena. Her gjelder samme teknikk som ved vanlig markløft, hvor det er viktig å ha kontroll på ryggen, rette skuldrene godt bakover og stramme kjernemuskulaturen. På vei opp fra startposisjon skal du bruke rygg og bakside lår for å komme deg opp.

Øvelse 5

Planke med armløft

Stell deg i vanlig plankeposisjon med rett rygg. Stram kjernemuskulaturen. Ha strikken plassert rundt hvert håndledd og skift mellom å løfte en og en arm opp og frem. Her blir det viktig å ikke la ryggen svaie for mye når du hever armene.


Ø
velse 6

Statisk situps med roing

I denne øvelsen utfordrer du kjernemuskulaturen, samtidig som du kobler inn rygg, armer og skuldre! Hold rygg og ben så rett du klarer mens du utfører øvelsen roing.

Øvelse 7

Sykkel situps 

Denne kjenner du kanskje til fra før – her tar du skrå situps hvor du trekker til deg benet på den siden du snur deg til. Den ekstra motstanden i strikken rundt bena gjør at du må jobbe mer med mage- og kjernemuskulatur.

 

Øvelse 8

Sideplanke med benhev og sidelengs roing

Stell deg i en planke sidelengs som anvist på bildet. Støtt deg på armen som du holder i bakken og stram magen. Når du kommer deg opp i startposisjon, løft det øverste benet. Dette benet har du strikken under. Ta tak i strikken med armen på samme side og trekk til deg mens du fortsatt holder deg oppe.

 

@siljesmatogtrening
Øvelse 1, startposisjon
Øvelse 2, startposisjon
Øvelse 2, utførelse
Øvelse 3, startposisjon
Øvelse 3, utførelse
Øvelse 4, startposisjon
Øvelse 4, utførelse
Øvelse 5, startposisjon
Øvelse 5, utførelse
Øvelse 6, startposisjon
Øvelse 6, utførelse
Øvelse 7
Øvelse 8, startposisjon
Øvelse 8, gjennomførelse

Leverandører

Boostbox på Instagram