w

Slik bruker du treningsdagboken din

I Høstboost boxen får du en helt ny treningsdagbok med BoostBox design! Vi håper dere gleder dere til å loggføre treningsøktene i denne.

15.09.201817:38 Admin

Ny motivasjon med treningsdabok 

Vi har allerede røpet at dere får en ny treningsdagbok i neste BoostBox.

Denne har vi designet selv, slik at dere får et helt eget BoostBox-preg på boken dere skal bruke flere ganger i uken! Målet vårt har vært å skape en enkel treningsdagbok som funker for alle, samtidig som den skal gi masse ny motivasjon og booste fremgangen din på treningen. Vi er klare – er du?!

Fordelene ved en treningsdagbok

Fordelene ved en treningsdagbok er at du får muligheten til å kartlegge din egen trening. Mange trener alene, med mål om å skulle bli sterkere, kanskje gå ned i vekt, gå opp i vekt eller bli raskere. Vi har alle våre egne mål og jobber mot de på litt forskjellige måter. Uansett hvilken treningsform du bedriver, vil det være nyttig å skrive litt om øktene dine fra gang til gang. Hvorfor? Du kan bla deg tilbake etter en periode og se hva du tenkte og følte om øvelsene du startet med. Har teknikken forbedret seg? Føler du at du mestrer det bedre nå? Er det morsommere nå? Du kan også se tilbake på økter du har gjort for lenge siden og måle hvor mye sterkere eller raskere du har blitt. Treningsdagboken kan med andre ord være en stor motivasjon og en god venn på veien!


Å ha litt kontroll over egen trening kan føre til bedre rutiner. På denne måten kan du planlegge økter: Når skal du gjennomføre de, hvor mange økter skal du ha på en uke og hvor lenge skal de vare? Andre ting du kan planlegge er hva du ønsker å oppnå i løpet av en bestemt periode. En treningsdagbok skal være en god hjelper på vei mot dine mål.


Hvordan bruke den på best mulig måte?

For at treningsdagboken skal hjelpe deg på sikt, så vil det lønne seg at samtlige økter blir skrevet ned. På denne måten kan du se tilbake og finne ut av egen fremgang! Litt av hensikten med denne boken er at du skal bli ekstra motivert til å sette nye mål - og til å nå de!


Et godt tips er å sette noen langsiktige mål og noen kortsiktige mål. På denne måten har du små delmål på veien mot noe større, og det er større sjanse for at du ikke går lei.

Eksempel:

  • Langsiktig mål: Løfte 80 kg i knebøy
  • Kortsiktig mål: Øke med 2.5 kg i øvelsen hver andre uke

Et annet godt tips er også å sette et lite mål for hver økt eller hver uke. Dette kan du skrive under "notater". 

Eksempel: 

  • Mål for dagens økt: Varme opp i 20 minutter
  • Mål for ukens økter: Ha litt oppvarming hver gang 

Det kan også være motiverende å fylle inn vekter du løfter i alle øvelser. 
Ta tiden på en bestemt lengde dersom du liker å løpe eller ro, eller kanskje du er glad i å sykle langt. Å gjøre noen tester med like lange perioder imellom, vil gjøre at du trener mer hensiktsmessig og målrettet!

 
Eksempel: 

  • Langsiktig mål: Løpe 5 km på 30 minutter
  • Kortsiktig mål: Løpe intervaller 2 ganger i uken 

Leverandører

Boostbox på Instagram