w

Derfor bør du trene cardio og 3 effektive kondisjonsøkter

Kondisjon handler om kroppens evne til å opprettholde høy intensitet over lengre tid. Kondisjonstrening, eller ”cardio”, er betegnelsen på all type aktivitet som øker hjertefrekvensen din og på den måten styrker hjertemuskelen. Å trene kondisjon har en rekke helsefordeler som økt forbrenningen, vektregulering, øke utholdenhet, det utløser endorfiner og gir følelse av velvære, kan lindre psykiske lidelser og viktigst av alt: forebygge hjerte- og karsykdommer. Kondisjonstrening er en viktig del av en sunn livsstil.

11.04.201811:11 Admin

Her får du tre forskjellige økter som virkelig setter hjertepumpa i gang.

 Spinning

4 x 4 intervaller

 

Kanskje en av de mest kjente (og effektive) intervalløktene. Varm godt opp i 5-10 minutter. Øk motstanden jevnt for å forberede deg til første intervalldrag. Velg en motstand som gjør at du må jobbe godt under hele intervalldraget men klarer å holde samme intensitet alle fire minuttene. I pausene trår du på lett og gjør deg klar til neste intervalldrag.

 • Drag 1: 4 min
 • Pause 2-3 min
 • Drag 2: 4 min
 • Pause 2-3 min
 • Drag 3: 4 min
 • Pause 2-3 min
 • Drag 4: 4 min

Nedtrapping 5 min -10 min.


 
Løping

pyramideintervaller (løping)

Her får du trimmet både hjertet og hjernen, da lange intervalldrag kan oppleves veldig krevende. Pyramideintervallene styrker både utholdenhet og kondisjon. Det gjør dem til en effektiv treningsmetode for løpere som løper mellomlangt og langt. Med forskjellig lengde og fart på intervalldragene får du utfordret kondisjonen, samtidig som motivasjonen holdes oppe. Lengden på dragene avgjør farten/stigningen. Jo kortere drag jo fortere/brattere løper du.

 

 • Drag 1: 2 min
 • Pause 1 min
 • Drag 2: 4 min
 • Pause 2 min
 • Drag 3: 6 min
 • Pause 3 min
 • Drag 4: 6 min
 • Pause 3 min
 • Drag 5: 4 min
 • Pause 2 min
 • Drag 6: 2 min

 Nedtrapping 5-10 min


Roing

200m x 10

Å ro er en utrolig effektiv form for trening som øker både styrke og kondisjon. Velg en motstand som utfordrer deg samtidig som du opprettholder god teknikk.

 

Varm opp i 5-10 min. Øk intensiteten gradvis og gjør deg klar for første drag. Ro intenst i 200 meter før du tar en aktiv pause på 30 sek – 1 min med rolig roing. Gjenta 10 ganger og trapp ned med rolig roing i 5 min etter siste drag.

 

Skrevet av Tonje Meinstad Aaserud,
Personlig trener og kostholdsveiledning
(instagram: pt_tonjemeinstad)

Leverandører

Boostbox på Instagram