w

Hvilke øvelser MÅ du trene?

Mange sier du må trene knebøy for bein, eller benkpress for bryst. Men MÅ du egentlig det?

16.10.201620:12 Beate Rosvoll

Okei, trener du vektløfting så må du nødvendigvis trene de øvelsene som gjør deg god i vektløfting. Og trener og konkurrerer du i styrkeløft så er det nesten et must at du trener knebøy, benkpress og markløft for det er jo faktisk det du konkurrerer i.

Men trener du for å bygge muskler, eller trener du bare fordi du synes det er gøy? Da MÅ du ikke trene knebøy dersom du virkelig hater den øvelsen. Det du må gjøre er å trene bein. Sånn er det bare. Alle bør trene bein på en eller annen måte. Men det kan like gjerne være andre øvelser enn knebøy sånn som utfall, beinpress og så videre. Det kan til og med være andre varianter av knebøy, sånn som frontbøy for eksempel.

Det dukker ofte opp artikler som sier at du må ditt og du må datt for å få resultater. Resultatene kommer dersom du trener over tid, og du har progresjon og du varierer på treningsprogrammet ditt. Men hvilke øvelser du trener? Det bør jo faktisk være de øvelsene som får deg på trening dag inn og dag ut. Likevel må man jo huske på at man kan jo ikke bare trene benkpress, fordi det er den morsomste øvelsen. Man vil jo helst ha en funksjonell kropp og da er det viktig å trene draøvelser også slik at ryggen takler en såpass sterk brysmusklen man vil få av så hyppig benkpresstrening :)

For meg så er det nettopp knebøy, benkpress og markløft som er mine favorittøvelser! Men jeg har mange andre øvelser jeg liker, så da passer jeg på å få alle med iløpet av ei treningsuke.

Leverandører

Boostbox på Instagram