w

Cardio med firebent venn

Ikke bare er hunden menneskets beste venn, den kan også være menneskets beste treningsvenn!
Mattilsynets lov om dyrevelferd sier at hunden skal luftes minst tre ganger om dagen. Hvorfor ikke kombinere lufting og trening?

07.09.201808:28 Admin

Det finnes flere fordeler med å gjøre hunden til din løpekompis. I tillegg til de gode helsefordelene løping gir både deg og den firebente vil du også trene det kognitive til hunden ved at den må lytte til kommandoer og være «på jobbe» under løpeturen. Samspillet mellom deg og hunden din gjør løpeturen hyggeligere en om du hadde løpt alene. De aller fleste hunder kan trenes opp til å bli gode løpekamerater selv om noen hunderaser og typer kan krever litt mer tilvenning enn andre. Her kommer noen tips til hvordan du kan få gode løpeturer med hunden:

Tilvenning

Om hunden ikke er vant til å løpe kan det være lurt å begynne med korte joggeturer med vekselvis gange. Vær tålmodig og bruk tid på å øve inn kommandoer slik at hunden etterhvert lærer å jogge i samme tempo som deg.

Ta hensyn

Hunderase, alder og helsestatus avgjør hvor lange og harde løpeturen hunden orker.  Noen hunder trenger mer aktivitet enn andre. I tillegg er det viktig å ta hensyn til klima, terreng og restitusjonsstatus. Husk at hunden også blir sliten og trenger nok hvile og mat akkurat som oss. I tillegg kan hunden også få belastningsskader. Varier derfor terreng og løp gjerne i skogen som er mer skånsomt enn asfalt.

Utstyr

Det er ikke mye utstyr du trenger for å ta med hunden på joggetur. Gode sko og klær til deg, hundebånd, hundeposer og eventuelt godbiter til hunden. Bruk gjerne sele hvis hunden har en tendens til å dra mye.

Det går også an å ta med hunden på en sykkeltur, svømmetur (hvis hunden liker å svømme) eller skitur om vinteren. Personlig sykler jeg aldri med hunden min da hun ikke får bestemme tempo eller pauser selv. Men å svømme med hunden syntes jeg er kjempegøy!

Og om du ikke har din egen hund spør om å låne naboens. Mange naboer setter stor pris på hjelp til hundelufting i en hektisk hverdag!

Skrevet av ambassadør Tonje Meinstad Aaserud,
Personlig trener og kostholdsveileder
Instagram @pt_tonjemeinstad

Leverandører

Boostbox på Instagram