w

Å ha en treningsvenn

Å ha en venn å trene med eller verktøy for å øke motivasjonen kan være svært nyttig i forbindelse med trening. Hjelp hverandre i gang eller med å pushe dere selv litt ekstra!

12.08.201814:36 Admin

Det er mye vi kan forsøke og gjøre for å motivere oss mer til trening. Det er også mye vi kan forsøke og gjøre for å yte mer, pushe oss litt ekstra og oppnå mer fremgang når vi har kommet oss på trening. Noen tips til hva som funker her, kan være å bruke skritteller, pulsklokke, ha en konkurranse med seg selv eller lignende. Et annet, og litt koseligere tips, er å trene sammen med en venn eller venninne! For visste du at det kan øke motivasjonen betraktelig, og samtidig være med på at du presterer bedre på trening?


Treningsvenner gir økt aktivitet
 

Neste BoostBox heter Treningsvenner, og vi er opptatt av hva som gjør noe eller noen til en treningsvenn. I BoostBox skal vi gi deg de beste produktene som kan bli gode venner på trening – men det kan også lønne seg å ha en venn på trening for å virkelig bli motivert. Trening sammen med andre har i følge noe forskning, vist seg å øke mengden fysisk aktivitet hos mennesker. Ikke bare kan det gjøre selve økta bra, men det fører ofte også til at man tar flere gode valg i hverdagen – som for eksempel å ta trappa fremfor heisen, ta en ekstra gåtur om kvelden eller parkere litt lenger unna når man skal ting.

Planlegging er nøkkelen

Vi hører ofte at god planlegging er hva som skal til for å lykkes – for eksempel med trening. Ja, vi kan pakke sammen bagen og skoene dagen før, men likevel er det ikke alltid vi får oss opp av senga. En ekstra motivasjon kan være å ha laget en avtale med en venn eller venninne dagen før. Da sitter det litt lenger inne å skulle avlyse. Dra hverandre opp, ring hverandre og sørg for at dere får inn en god økt. Det føles også så bra etterpå når man kan gi hverandre en high five for innsatsen.

 

Skap konkurranse for å gi det lille ekstra

En treningsvenn kan motivere deg både ved å støtte, men også ved å konkurre. Lag en intern konkurranse dere imellom og la dette være hva som gjør at du pusher deg litt ekstra! Dere kan for eksempel løpe en distanse og se hvem som kommer først, eller dere kan utføre en økt og se hvem som gjør den på kortest tid. Kanskje vil dere også utfordre hverandre til å prøve en ny treningsform? Det er alltid nye og spennende ting man kan finne på - og det kan jo føles tryggere å gjøre det sammen!


Støtt hverandre når det trengs
 

Noen dager er tyngre enn andre, og da kan det være nok innsats å komme seg ut for en kort økt som ikke har full intensitet. På slike dager kan det være nyttig og fint med en venn man kan snakke med under joggeturen eller gåturen. Å trene sammen med noen åpner opp for mer samtale, utveksling av tips eller tanker og en følelse av tilknytning. Alle disse tingene er essensielle for psykisk helse!

Hvem er din treningsvenn? 

Vi lurer på hva som motiverer deg til trening - både når det kommer til andre mennesker, men også i tilbehør og verktøy. Kanskje er det noe du har fått i BoostBox tidligere? Så er det bare å vente i spenning på neste box. Treningsvenner boxen skal booste din treningshverdag og gi deg lyst til å trene mer sammen med en venn! 

Leverandører

Boostbox på Instagram